ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българският шампион Лудогорец е на 15-о място в света по отправени удари към вратата на съперника в мачове от националното първенство. Това показват най-новите данни на Футболната обсерватория в Швейцария.

Според данните „орлите“ стрелят към противниковата врата по 7,3 пъти средно на мач. Със същите показатели са Цървена звезда и Рейнджърс. Със 7,4 е саудитският Ал Хилал, а със 7,5 е Селтик. Байерн има средно по 7,2 удара, Манчестър Сити е с 6,9, а Ливърпул има по 6,7.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Лидери в класацията са отбори, чиито първенства започнаха през този месец и в статистиката влизат данните само от първите им мачове. Казахстанският Астана е с 13 удара, следван от еквадорския Мушук Руна с 11 и Шандонг Тяншан (Китай) с 10. От шампионатите, започнали през есента, най-добре се представя ПСВ Айндховен с 9,1 удара средно на мач.

Специално за efbet Лига Лудогорец е доста по-напред пред подгласника си в класацията Левски, който е с 5,5 удара. Трети е Ботев (Пловдив) с 5,1, а ЦСКА и Черно море са с по 5,0. Последен с 2,7 удара към противниковата врата средно на мач е Пирин. Малко по-добре са Ботев (Враца) и Етър с по 2,8.