ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Приключилият в понеделник 22 кръг на сезон 2023/24 от efbet Лига може да се счита за исторически за родното първенство. В осемте изиграни мача бяха показани седем червени картони. Подобно нещо се случва за първи път от десет години.

В мачовете от първенството бяха изгонени Родриго Ачинели (Берое), Фернандо Каранга (ЦСКА), Мазир Сула (Черно море), Милен Стоев (Арда), Аймен Суда (Пирин), Неделко Пишчевич (ЦСКА 1948) и Ангел Лясков (Локомотив Пловдив).

200 лв. Начален Бонус Спорт!

За последно толкова изгонени в един кръг има в 26-ия кръг сезон 2013/14. Тогава шестима играчи получават червени картони в един мач. Това се случва на дербито между Левски и ЦСКА (0:1). По време на двубоя съдията Георги Кабаков гони Станислав Ангелов и Ларсен Туре от „сините“ и Борис Галчев и Раис Мболи от „червените“. След последния съдийски сигнал червени картони получават още Владимир Гаджев от Левски и Омар Косоко от ЦСКА.

Тогава мачовете от кръга обаче са седем, което прави средно по един червен картон на среща. Сега в 22 кръг срещите бяха осем, което прави по 0,88 изгонени на двубой.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!