В Пирин (Гоце Делчев) са доволни от привличането на Любомир Витанов. Той е второто ново зимно попълнение на отбора след Марио Близнаков, който подписа договора си с клуба преди Нова година. Двамата ще заиграят заедно в един отбор отново след почти 10-годишна пауза, в която обличаха екипите на различни отбори. Изпълнителният директор на неврокопчани Асен Трендафилов съобщи, че вече е постигната принципна договорка между клуба и Витанов.

В близките дни ще се уточняват детайлите по договора като най-късно до понеделник привличането му в тима на Тенчо Тенев ще бъде финализирано и ще бъде подписан контракт.

Новината за идването на Витанов в Гоце Делчев беше приета повече от ентусиазирано от феновете, като се осъществи още една от техните мечти – след завръщането на Марио Близнаков в отбора да заиграе и Любомир Витанов. Около името на здравеняка се зашумя в Гоце Делчев още в края на предходната седмица, когато стана ясно, че доскорошният малтийски тим на халфа Хамрун го освобождава в компанията на още двама българи, играли през есента там. Още тогава председателят на Управителния съвет на Пирин Антонио Сакаджийски загатна, че има интерес към Витанов и не би се отказал от услугите на опитен играч като него в борбата за оцеляване в „А” група.

Треньорът Тенчо Тенев също не криеше желанието си да има в състава родения в Гоце Делчев халф. Самият играч за капак даде да се разбере, че няма нищо против да се завърне в родния си клуб и да помогне за постигането на целта, което предвещаваше развръзката, станала вече факт. Привличането на неврокопчанина Любомир Витанов на практика е потвърждение на политиката на ръководството на клуба, което обеща да се привличат основно местни футболисти в селекцията, за което потвърждение е и другото ново попълнение в тима Марио Близнаков. На Витанов, който има богат опит в „А” група с екипите на Пирин (Благоевград), Миньор (Перник) и Локомотив (Пловдив) ще се разчита да предаде допълнителна класа на тима, в който след пристигането си става другият най-опитен играч, освен Борислав Хазуров. Нападателят също има солиден брой мачове зад гърба си в родния елит.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА


"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ