Като един от най-важните мачове през сезона определиха в Пирин (Гоце Делчев) предстоящия двубой срещу "Ботев" (Враца). Двубоят от 17-ия кръг на "А" група е в неделя от 15:30 часа. Мачът е от изключително значение и за двата тима, които се борят за оцеляване, като при победа неврокопчани ще увеличат на 5 точки разликата с врачани, а равенство би запазило дистанцията от 2 точки, с които гоцеделчевци превъзхождат противника във временното класиране. Ако "Ботев" победи, ще изпревари с 1 точка селекцията на Тенчо Тенев.

В Гоце Делчев обаче никой не желае да си помисля нито за втория, а камо ли за третия вариант и успехът е основен приоритет пред тима. С двубоя срещу "Ботев" гоцеделчевци ще започнат една нелека серия от 3 мача, които ще трябва да изиграят в последната седмица, като от ръководството призоваха за максимално спокойствие.

"Предстоят ни тежки мачове срещу силни противници и създаването на допълнителни истерии или други неща, които ще отклонят вниманието на футболистите. В момента тимът ни се нуждае от максимално съсредоточаване преди мача с "Ботев" (Враца) в неделя, в който трите точки са без алтернатива. След това имаме две не по-малко важни гостувания срещу Берое в сряда за Купата на България и Лудогорец. Към момента на първо място трябва да се забрави негативният старт за първенството с Миньор (0:2), където се представихме под нивото ни. Направен бе анализ на него и бяха изведени необходимите поуки и колкото по-бързо забравим за тази загуба толкова по-добре", каза клубният началник Асен Трендафилов, като не пожела да коментира въпроса с евентуални наказания на треньорския щаб и футболистите, които към момента не са на дневен ред в клуба.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ