Министърът на спорта Свилен Нейков обяви, че има вероятност националния отбор и клубовете в страната да играят международните си мачове в чужбина след 2012 г. Той призна, че се чака компромис от страна на УЕФА да се изчака завършването на новия национален стадион.
 
"Нашата идея е държавата да финансира 30% от строителството. Говоря за различни хора, които могат да помогнат, както и за някаква помощ от отборите в елита, както се прави в Германия и Италия. Вижте какво става в Германия - Байерн и Мюнхен 1860 играят на един стадион. Защо Левски и ЦСКА да не направят същото? Ще се допитаме до тях, ако искат да участват в проекта, това ще бъде много добре. Ще търсим и европейски пари”, заяви Нейков в ефира на “Нова телевизия”.
 
“При всички случаи новият национален стадион няма да бъде завършен до 2012 година. Според изискванията на футболните органи, нашият национален стадион не отговаря на над 100 изисквания и от 2012 година на него няма да могат да се провеждат европейски мачове. С още 12 европейски държави чакаме компромис от УЕФА. Ако не получим отсрочка ще трябва да играем мачовете от квалификациите и евротурнирите някъде извън страната”, добави министърът на спорта.
 
“Стадион “Васил Левски” има само една козирка, а според правилниците от 2012 г. трябва са покрити 80% от местата. Много е малка вероятноста националният стадион да бъде ремонтиран преди завършването на строежа на новото съоръжение до автогарата. Би било хубаво да има клубни музеи на някои от големите отбори около новия стадион. Надявам се, че ще получим съдействие от някои от елитните тимове”, заяви Нейков.