Министърът на физическото възпитание и спорта - Свилен Нейков, призова за спешна реформа в българския футбол, която да даде зелена светлина за строежа на новия национален стадион.

"Искаме да го ситуираме срещу "Арена Армеец". Там ще има и високотехнологичен парк, така че това ще стане в бъдеще страхотен модерен център", заяви Нейков пред БНТ.

"Нека от БФС започнат реформата, за която настоя премиера, за да можем да направим този национален стадион. Това, което ни помага е, че имаме договор с немската фирма "AMG", която ще менажира този стадион, което означава, че той няма нужда от собствено спонсорство и ще се самоиздържа", коментира още министърът на спорта.

"До 2015-а можем да го имаме този нов стадион. Трябват ни 2 години и половина за работа и половин година за планиране. Средствата ще бъдат около 30 милиона евро, няма да е скъп, капацитетът ще е за 20-22 хиляди места. Ще бъде изцяло футболен стадион, писти ще имаме на "Васил Левски" и в зала "Фестивална", където също започваме ремонт", каза още Нейков.