Двамата нигерийски футболисти Емануел Омодиагбе и Карибу Алауса, които ще изкарат пробен период в ЦСКА, пристигнаха в София. На летището те бяха взети от шофьора на Александър Томов, който ще ги откара в комплекс „Пири”, където още довечера ще се присъединят към лагера на отбора, съобщава радио “Дарик”.

Нигерийците видимо се стреснаха от атмосферните условия, които ги посрещна заснежена и студена София. Пресаташето на ЦСКА Владо Рупов, който днес има рожден ден, веднага им раздаде по една зимна шуба, а новобранците умно не отказаха услугите на по-топлото облекло.


Емануел Омодиагбе е на 23 години и този сезон попадна в националния отбор на Нигерия. Колегата му Карибу Алауса е централен нападател.


Двамата са играли в родния си клуб Хартландс, където треньор е българинът Митко Добрев. Съотборник на двамата пък е бил Петър Станев – Царицата.


“Имам мачове с националния отбор, играх срещу Буркина Фасо в квалификациите, както и в турнира за Купата на Африка”, похвали се Омодиагбе, който допълни, че времето няма да е проблем за двамата.


„Това е първият ми път, в който виждам сняг. Знам, че ще бъде много студено, но съм дошъл да покажа най-доброто от себе си и ще се докажа”, допълни централният нападател Алауса./БЛИЦ