Бившият капитан на Левски Николай Илиев сподели мнението си за изминалия сезон и титлата на любимия клуб. "Най-хубавото в сезона за Левски бе спечелената титла. Този трофей спаси сезона за сините", смята Илиев.

"Като цяло годината за Левски бе пълен провал, най-вече поради провалите в Шампионската лига и Купата на УЕФА. Бяха длъжни да влязат в лигата. След като не успяха, провалиха се и в другия турнир. През сезона редуваха силни и слаби мачове. След това отпаднаха от Пирин в турнира за Купата на България. Нищо не им остана, освен да спечелят титлата. При създалите се обстоятелства сега сините отново ще са длъжни да влязат в Шампионската лига", добави пред "7 дни спорт" Илиев.

"Очевидно е, че трябват нови играчи, за да се изпълни тази цел. Ако пък няма пари за селекция, е време да се заложи повече на играчи от школата. Момчетата там играят със сърце и душа и ще са от полза на Емил Велев. Поне се раздават докрай и показват характер, за разлика от неизвестни и недоказани чужденци. Грешка е и да се вземат играчи от отбори, които всяка година се борят за оставане в "А" група. Играчи с подобно мислене и манталитет не могат да свършат работа на Левски. Факт е, че ако няма някакви промени, не виждам как нещата в Левски ще започнат да вървят по-добре", категоричен е бившият национал.

"Поздравявам Емил Велев за успеха. Нашето поколение навремето се бяхме събрали само футболисти пердета. Излизахме на терена и знаехме, че можем да победим всеки един отбор. Той пренесе този характер в Левски като треньор. Само перде като него може да издържи на създалото се напрежение. Заслугата за титлата е на целия отбор. Но на Герена не бива да се заблуждават, че всичко е наред. Тази година шампион стана по-вярващият в силите си отбор и този, който направи по-малко грешки", завърши Илиев. /БЛИЦ