Вратарят на националния отбор Николай Михайлов даде първото си интервю след европейската квалификация между България и Италия (2:2) на 28 март. Стражът на Мерсин коментира бъдещето си в турския клуб и информациите, че може да прекрати кариерата си в националния отбор. Михайлов обяви, че определени медии водят атака срещу него и цялата му фамилия.
 
„Винаги съм изслушвал хората и съм приемал всички критики. След срещата с Италия коментирах самия мач. После се прибрах в клуба си и не съм обръщал толкова внимание. Има дадени медии, телевизии и журналисти, които хвърляха негативна светлина върху мен, а като цяло върху отбора. За мен доста неща се преувеличават. Моето мнение малко по-различно, защото съм коментирал и със специалисти, а знаете че вратарската позиция е много по-различна и специфична. Не съм от хората, които се оправдават, щом са решили, че първият гол срещу Италия е мой, приемам го“, коментира вратарят пред спортно шоу „Гонг“ по Дарик Радио.
 
„Аз съм най-големият си критик. Оказва се, че идваш да играеш за България, а на края играеш сам срещу всички. Аз съм свикнал с това от малък. Това го нося на плещите си от десет години, когато започнах да играя професионален футбол. Винаги ще има критици и хора с други предпочитания“, добави Михайлов.
 
„Ако ми мине през главата да се отказвам от националния отбор ще го обмисля внимателно и ще го съобщя пред всички медии. Може да го направи някои от моите представители, може и чрез страницата ми във „Фейсбук“. Нормално е да има силни и слаби мачове. Винаги съм играл с голяма чест и удоволствие за България. Това ще продължава, докато треньорите ми гласуват доверие“, заяви националът.
 
„Много добре знам кои са вестниците, телевизиите и хората, които водят атака срещу мен и моята фамилия. Говоря за цялата ми фамилия, но ние не го повдигаме на въпрос, защото сме много над нещата. Много добре знам кои са тези хора. Много добре знам кои са тези журналисти, знам и кой си плаща. България и София са много малки, а аз съм добре информиран. Имам много познати, които ме информират“, призна вратарят на Мерсин.
 
„Имах проблем с палеца на левия крак и затова не играех. Вече съм добре и тренирах с отбора. От другата седмица ще бъда готов. Знам каква е ситуацията тук, заради правилото с чужденците. До края имаме седем мача, ако запиша двубои ще е супер. За мен беше много важно да играя. Този сезон вече записах 15 мача, а миналата година във Верона не играх изобщо. Моето желание е да играя още по-редовно,“ добави стражът на националния отбор.
 
„През май ще говорим с ръководството, за да сме наясно как продължаваме. Хората в Мерсин много ме уважават. Има интерес и от други места, но по принцип не ми се сменя отново града и страната, защото това е свързано и с адаптацията. Аз имам договор за още една година и с ръководството ще преценяваме. Знам, че трябва да направя правилната крачка за моята кариера,“ коментира Михайлов.