Футболист № 1 на България за 2011 г. Николай Михайлов разкри, че възнамерява първо да смени държавата, в която играе и след това ще мисли за създаване на семейство. Вратарят на Твенте обяви в интервю за в. “24 часа”, че иска да има три деца и се надява поне едното от тях да е момче.

“Развивам се добре от професионална гледна точка и за мен най-важно към момента е това. И не искам да предприемам по-големи крачки в личен план. Още повече и заради мястото, на което съм. Самият начин на живот и мястото, на което живея сега, не ми допадат като за градене на семейство тук. И като език - холандският е доста труден. И манталитетът не е много близък до нашия”, твърди Михайлов.

“Искам да намеря къщата, която да чувствам като свой дом. Да си изпипам нещата. Аз съм доста подреден, мисля в бъдеще време. Но нека съм жив и здрав, да играя добре. Чувствам се добре в Твенте. Първите една-две години само тренирах, но след това хората ми гласуваха доверие. Аз им се отплатих обратно. Вече играя втори сезон постоянно. Това е от професионална гледна точка. От страна на личния живот - всички знаят какъв град е Енсхеде. Не е това, което по принцип бих искал за мой живот, за държава, език, климат... Когато тръгна да правя голяма крачка в личен план, искам другите неща, които са основата и базата, да бъдат перфектни”,  разкрива българският национал.

“Лятото, живи и здрави, когато изляза в почивка, ще видим с моя мениджър Лъчо Танев какви възможности имам. Интерес винаги има от отбори, но е важно да има черно на бяло - оферта, клуб, толкова пари даваме. Твенте да са доволни и аз да съм доволен. Ако имам възможността да избирам от отбори, какво по-хубаво от това. Но в крайна сметка всичко ще стане ясно през лятото. Дотогава нека съм жив и здрав, да изиграя по-голямата част от мачовете. Даже дано нямам никакви контузии и да изиграя всички мачове. И то на добро ниво, което държа в последните две години и половина. Дори да го вдигна. А лятото ще преценяваме според офертите и какви са моите предпочитания за клуб, държава и амбиции. А и имам договор с Твенте за още 2,5 години.”

“Колко ще царува вратарската династия Михайлови, е трудно да се гадае. Но вярвам, че може да е още по-дълго, ако е рекъл Господ. Аз искам и знам, че ще имам три деца, дано поне едно от тях да е момче. Но ако и трите са момичета, нека ми бъдат живи и здрави дълги години. Няма да правя пет-шест и да я карам до момче. Искам точно три деца. Искам младо, здраво и сплотено семейство. Имам намерение да правя три деца, дай боже всичко около мен и жена ми да бъде наред, да реализираме точно това, което искаме двамата. Ако се родят три, ще се надявам поне едното да стане вратар. Никой не ме е насилвал мене, никога няма и аз да насилвам детето си какво да стане. Но пък то с тази вратарска кръв, която тече във вените ни, едва ли, ако имам син, ще стане танцьор или пианист.”