Опция да се върне в Англия се появи пред българския национален вратар Николай Михайлов, съобщава БТА. Агентите на Михайлов са в преговори с новака Хъдърсфийлд и лично със спортния директор Дейвид Мос. Хъдърсфийлд се нуждае от един опитен вратар, тъй като на този пост опциите им не са кой знае какви. В първия мач за сезона на вратата беше датчанинът Йонас Льосъл, който е под наем от германския Майнц 05. 28-годишният Льосъл обаче може да се върне в Бундеслигата през зимата, ако от Майнц 05 преценят, че им е нужен.

Другите двама вратари в първия отбор са Джоел Коулмън, чийто опит е основно в Първа лига с отбора на Олдъм, както и 17-годишният юноша Райън Шофийлд.

Михайлов ще излезе без пари на “териерите”, както и без да се чака работна виза като гражданин на ЕС. За последно българският национал игра в турската втора дивизия за Мерсин Идманюрду, но тимът фалира и изпадна. Пред Николай има вариант и да подсили Бенфика, но клубът води преговори с финландски страж от Айнтрахт (Франкфурт).

През 2007 година Михайлов премина от Левски в Ливърпул, но не записа и минута за мърсисайдци, след което беше даден под наем в холандския Твенте. От 2010 холандският клуб го откупи, а след това синът на Борислав Михайлов имаше и период във Верона.