Николай Михайлов даде обширно интервю пред холандското интернет издание nos.nl, в което сподели очакванията си за предстоящата световна квалификация между България и "лалетата" на "Васил Левски" в събота. Той говори и за престоя си в Твенте и причините да пожелае да напусне клуба през 2013 година.

"За последно България игра на голям турнир, когато в състава бяха футболисти като Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров. Те играеха в големи европейски клубове. Сега е по-различно и на българските футболисти им е трудно да стигнат до това ниво. Нямаме играчи нито във Висшата лига, нито в Бундеслигата, нито в Ла Лига. В Италия имаме двама, но те са в клубове, които се борят за своето оцеляване. Качеството на нашия футбол падна значително през последното десетилетие. Понякога поднасяме изненади срещу силни отбори, но друг път губим от Люксембург", заяви Михайлов за nos.nl.

"Холандците също имат проблеми. В отбора има много млади футболисти, а част от тях дори не играят редовно на клубно ниво. Очевидно е, че холандците не са толкова силни, както преди няколко години, но те си остават фаворити за мен. Има обаче само един отбор, който има какво да губи в събота и това не сме ние. Ще направим всичко по силите ни, за да ги затрудним максимално", добави той.

"Напуснах Твенте през 2013 година, защото исках да направя стъпка напред в кариерата си. Имах няколко оферти - от Русия, Италия и Испания. Избрах тази на Верона. Впоследствие се оказа, че съм сбъркал. Треньорът имаше предпочитания към един бразилски вратар и аз не играех. Получи се неприятна ситуация. После се контузих тежко... Като цяло аз и моят екип направихме грешен избор. От финансова гледна точка беше супер, но....", започна Михайлов.

"После имах шанс да заиграя във Фулъм. Феликс Магат ме искаше, но преди да стане сделката, той беше уволнен и всичко пропадна. През 2014 година имах 3 оферти от Турция и избрах тази на Мерсин. Там бяхме 8 чужденци, а само 5 имаха право да играят и за мен беше трудно като вратар да получавам игрови минути. Въпреки това изиграх половината срещи. После дойдоха финансовите проблеми и всичко приключи. Сега пак съм в този отбор. Искам да натрупам игрова практика и да заиграя в по-силен клуб".

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​