Николай Станчев ще бъде вписан като старши треньор на варненския Спартак за варненското дерби с Черно море, съобщава ole-bg.com.

След трагичната кончина на Анатолий Кирилов, който катастрофира в сряда вечерта, "соколите" трябваше да намерят специалист, който да има необходимия лиценз "Про". В противен случай те ще загубят служебно с 0:3 "битката за Варна".

Бившият полузащитник на "соколите", който притежава такава тапия, работи в детско-юношеската школа на отбора. Презе есента Станчев отново се водеше треньор на тима заради притежаването на необходимия документ.

До края на сезона той ще се води като старши треньор на варненци. Реално съставът се реди от спортно-техническия директор Стоил Трънков, който обаче не разполага с необходимия треньорски лиценз./БЛИЦ

Кой е Николай Станчев
Роден е на 3 юни 1967 г. Бивш дефанзивен полузащитник. Играл е за Балкан (Ботевград), Локомотив (Мездра), Ботев (Враца), Черноморец (Бургас), Спартак (Варна), Шавеш (Португалия),  Заксен (Германия) и Черноморец (Бяла). В "А" група има 302 мача и 31 гола. Като играч на Спартак (Варна) е четвъртфиналист за купата на страната през 1995 и 1998 г. В момента работи като треньор на юношите младша възраст I и II втора група в ДЮШ на "соколите".