Tреньорът на Черно море Никола Спасов изрази задоволството си от представянето на отбора в контролите до момента. Специалистът се изказа ласкаво за един от новите - младият нападател Вилиян Бижев, който вчера реализира и двата гола за "моряците" при равенството 2:2 с Пандури. Миналият през школата на Ливърпул таран вече има 4 гола на сметката си в двете контроли на варненци на лагера в Турция.

„Засега нещата вървят абсолютно по план. Условията, които ни бяха създадени, са отлични. Подготовката върви много добре. Всичко това ни помага да тренираме пълноценно. Естествено, вървят и контролните срещи. Нямам никакви оплаквания от начина, по който работят играчите. Подготовката ни минава по перфектен начин“, коментира Никола Спасов.

Той е доволен от новите попълнения и най-вече от Бижев, който по думите му може би ще бъде едно от откритията на българския футбол. „Вратарят Чанович и в двете контроли се представи положително, без много забележки съм към него. Кулибали се присъедини много късно към нас, дойде в понеделник. Записа само 10 минути в контролата, но той е в добро състояние, вижда се. Ще разчитам на него, защото е комплексен футболист. Има качества да играе във всяка позиция в отбраната, мога дори като дефанзивен халф да го използвам“, заяви още Спасов.

"Много приятно изненадан съм от Бижев. От това, което виждах в тренировките, в първите три седмици, стана ясно, че той притежава уникален талант да бележи голове. Може би ще бъде откритие за българския футбол", коментира треньорът.

Спасов поясни, че с привличането на Кулибали, на практика селекцията в отбора може да се смята за приключила. Предвид добрата подготовка и силната селекция, целта, която той поставя е постигането на три победи в оставащите срещи от редовния сезон в "А" група, както и продължаването напред за Купата на България, което преминава през отстраняване на Локомотив (Горна Оряховица). „Целта ми е да мислим за всяка среща по отделно. Накрая каквото стане - стане. Нито животът свършва, нито футболът“, коментира още Спасов.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка