Опитният полузащитник на Монтана Борислав Балджийски от два дни тренира наравно с отбора. 29-годишният футболист е с травма на бедрото, но почти сигурно ще започне в титулярния състав в предстоящата среща с Левски. Двубоят със „сините“ пропуска заради наказание Владимир Айтов. В игра след изтърпяно наказание се завръщат Стефан Цонков и Николай Минков.

"Левски си е Левски, независимо в какво състояние се намира отбора в момента. Отнасяме се с респект и уважение към него, както и към всеки друг отбор, но излизаме за победа", заяви треньорът на Монтана Никола Спасов преди днешната тренировка. Той не смята, че на неговите футболисти не им трябва допълнителна мотивация.

"Опитвам се да не вкарвам допълнително напрежение в момчетата. Това, че играеш у дома срещу Левски е достатъчно да се мотивираш максимално. От както аз съм треньор на Монтана отборът играе атакуващо и атрактивно от първата минута и не се предава до последната. Виждам, че публика оценява това и започва да се завръща на стадиона. Надявам се да я зарадваме в събота", каза още наставникът на монтанци.