Старши треньорът на Черно море Никола Спасов нападна държавата, която според него не прави достатъчно за развитието на спортните бази.

“Лошото е, че търсим интригата, проблема. Критиката ни не е градивна. Или играчите ги вдигаме много, или ги плюем. Ако бяхме били в събота, щяха да са герои, ако не, са некадърници и слабаци. Трябваше да сме по-агресивни, да търсим повече победата. Положението на Бербатов може да бъде изпуснато от всеки футболист, не трябва да го виним за него.

Всеки един треньор преценява сам за себе си. Не искам да казвам какво бих направил, ако бях на мястото на Станимир Стоилов. Само искам да кажа, че не бих разчитал на чужденци в националния отбор. Има играчи в българското първенство, които заслужават да са в отбора. Абсолютно е нормално да се взимат футболисти от най-силните ни тимове. Най-резонно е те да са от ЦСКА, Левски и Литекс”, коментира ситуацията около националния отбор Никола Спасов. Той бе гост в актуално студио “Дерби” заедно със Станислав Ангелов.

“Националният отбор обаче няма база, а ние за втора година ще играем в Европа не на нашия стадион. Има 3 лицензирани стадиона за УЕФА, какво да си говорим. Как при тези условия да имаме претенции да ходим на световни и европейски форуми. Това е държавен проблем. Държавата нищо не прави. При такива условия работим. Португалия се оправи за 20 години. Малка държава като нашата, но стана втора в Европа. Мисля, че Божинов, Бербатов, Петров и Ангелов не са по-лоши от техните звезди. Нашите играчи играят също в добри тимове”, допълни още треньорът на бронзовия медалист Черно море.

„Последно ще играем на стадион „Лазур” мачовете си в Лига Европа. Няма да правим мащабна селекция. Почваме подготовка на 24 юни. Всичко ще е както до сега. Нормален двуседмичен тренировъчен цикъл. Със сигурност напуска уругваецът Флорес, а Андре и Периш вече разтрогнаха с Черно море. Искам да правя селекция от българи, но сигурно ще има и чужденци. Търсим двама защитници, двама халфа и един нападател. Алекс си имаше опция за още една година и преподписа. Няма драми, остава в тима. Вече организационно работим много по-добре. Няма как със съдийска помощ да си 3-и след толкова постоянни игри. Все пак имаме само една загуба през пролетта”, завърши Кольо Спасов./БЛИЦ