Опитният варненски специалист Никола Спасов поема Спартак (Варна). Тази сутрин специалистът е постигнал договореност с председателя на Управителния съвет на „соколите“ Антон Фажев да води отбора в предстоящия сезон на „Б“ група.

Както е известно, преди няколко дни треньорът Атанас Атанасов и по-голямата част от футболистите напуснаха клуба заради финансовата криза и неясното бъдеще на отбора. Все пак се стигна до решение Спартак да участва в групата, но с млади футболисти и юноши от школата.

Спасов е провел разговор с играчите, които не са разтрогнали до момента - Генко Славов, Тодор Маринчев, Тодор Николов, Ивайло Русев, Георги Щерев, Славомир Събков и Константинос Савелас, които са го уверили, че остават в тима.

"Ситуацията в Спартак е сложна, но място за паника и страх няма. Започваме тренировки от понеделник и се готвим за първото домакинство с Добруджа", заяви пред "Варна Утре" новият наставник на Спартак.

"Ще търсим едновременно с това и опитни футболисти, играли в "А" и "Б" група, които да помогнат на отбора в този труден момент", каза още Спасов.

Договорът с Никола Спасов ще бъде подписан идната седмица. Както е известно, в първия мач от новия сезон на "Б" група Спартак не пътува до Банско и отборът ще бъде санкциониран със служебна загуба.