Треньорът на Черно море Никола Спасов изрази несъгласие със системата на "А" група. Според него няма смисъл от разделянето на две, защото отборите от втората половина не са мотивирани.

"Не искам да подценявам нито един отбор във втората шестица. Според мен е безумно решението с разделянето на две шестици. Обезсмислят първенството във втората половина по този начин, а има и добри отбори. Самата мотивация е друга. Независимо за коя позиция ще се борим, каква ще е мотивацията да за 8-ото място?", заяви Спасов.

Наставникът коментира и победата с 5:0 над Локомотив (Горна Оряховица), благодарение на която "моряците" се класираха категорично за 1/2-финалите за Купата. Общият резултат от двата двубоя е 6:0.

"Очаквах, че ще победим, но и че толкова бързо ще се осигурим успеха. Направихме прекрасен мач. Момчетата подходиха сериозно и си свършиха работата навреме. Съжалявам, че не вкараха и през второто полувреме, защото един отбор трябва да играе и през двете полувремена по еднакъв начин.

Има разлика между отборите в различните дивизии – тези разлики се проявяват, когато има подценяване. Определено имаше подценяване в първата среща, ние не играхме с тази агресия в първия мач. Не бяхме толкова активни. Стенио вече взе първо участие в пролетните мачове, ставаме все по-добри, имаме по-голям избор, повече опции.

Играем полуфинал, имаме амбиции, нормални неща са. Пожелаваме си да играем финал, да зарадваме хората във Варна", каза още Никола Спасов.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015