Попълнете търсена ключова дума или фраза

Никола Спасов: Това е ритуално самоубийство

https://blitz.bg/sport/bg-futbol/nikola-spasov-tova-e-ritualno-samoubiystvo_436162.html Blitz.bg/Sport

Такова нещо не ми се беше случвало във футбола, призна специалистът

снимка: LAP.bg
1 от 1

Треньорът на Царско село Никола Спасов реагира емоционално на загубата от Левски с 0:2 след два късно допуснати гола в рамките на една минута в последния мач от 4-ия кръг на efbet Лига. Той определи действията на своя тим като „ритуално самоубийство”.

„Причината е само една – това е някакво ритуално самоубийство. Такова нещо не ми се беше случвало във футбола, явно и това трябваше да ми се случи – в 90-ата минута Левски да вкарат два автогола. Грешка на нашия вратар, абсолютно негова в 90-ата минута, а после и недоглеждането на Сергей с върната топка. Това е абсолютно ненормално и абсолютно наказание за нашите момчета, които направиха много в този мач. В никакъв случай не заслужаваха да загубят. Съжалявам за момчетата, раздадоха се максимално. Играха според възможностите си. Ние сме отбор, който в момента се изгражда. Не стояхме лошо днес. Левски преди головете имаха 2 положения през първото полувреме. Ние имахме нарушения пред тяхната врата, които трябваше да използваме по-ефикасно, както и някои опасни контраатаки в края. Най-логичното беше ние да вкараме гол. После дойде безобразната грешка на нашия вратар. Жалко, жалко, съжалявам ги момчетата”, коментира Никола Спасов.

„Не помня да сме играли по друг начин – и срещу Лудогорец играхме по такъв начин. Няма начин моят тим да стои в наказателното поле и да се брани. Не че сме ги пресирали много високо или че сме ги надигравали, това се случваше само в определени ситуации и най-вече в последните минути. Идеята беше да играем добре, да покажем друг футбол в сравнение с този, който показахме в Русе. Искахме да играем печеливш футбол, това е. При всички положения е ясно, че има разлика между елита и Втора лига. Има катастрофални мачове като този в Русе, които са пример как не трябва да се играе и подхожда към двубой. Сигурен съм, че с времето отборът ще заиграе по-добре. Липсва стиковка, липсва самочувствие в определени моменти. Това трябва да се случи по най-бързия начин в следващите мачове”, продължи наставникът на новака в елита.

„Чисто футболно няма никаква философия в спорта – просто трябва да се тренира безкрайно съвестно, да се раздаваш максимално във всяко занимание, а те резултатите ще се покажат на терена. Всеки мач се надяваме на тази първа победа. Надеждата ще ни крепи до края. Аз съм убеден, че ще взимаме победи и ще бъдем в други настроения. Днес нямахме късмет, сигурен съм, че друг път ще ни се върне. По-скоро трябва да стане това нещо”, завърши Спасов.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020

Още по темата

Коментирай

4 Коментара