След като Калиакра изпадна от „Б“ група, Никола Спасов напусна отбора. Специалистът обяви, че тази раздяла е била най-трудната за него в досегашната му треньорска кариера. „Където и да съм бил, никога не съм изпитвал подобно удоволствие от работата си. Жалко, че не успях да я свърша както трябва. Хората бяха точни, плащанията – също. Кметът Цонко Цонев пък е пич. Съжалявам, много съжалявам, че си тръгвам по този начин“, заяви пред petel.bg Спасов.

Както е известно, в последния кръг каварненци направиха 0:0 в Гълъбово и отидоха при аматьорите, а точката бе достатъчна на "Ботев" да се спаси.

„Този мач бе злощастен за нас. Смачкахме ги, но изпуснахме много. Вратарят им Мирослав Григоров, който е пазил в Каварна преди време, спаси всичко. В предните кръгове обаче ние изгубихме и точки у дома и това утежни до краен предел положението ни в групата. Все пак държахме съдбата в ръцете си, но тази пуста топка бе решила да не влиза във вратата на "Ботев“, допълни Спасов.

Той смята, че не е нормално отбор с перфектна база и условия за футбол като Калиакра да рита при аматьорите: „В Каварна имат всичко за сериозен футбол – стадион с идеално тревно покритие, осветление, електронно табло и пластмасови седалки. Помощен терен, възстановителен център. А Гълъбово? Пътувахме 50 минути в едно поле, докато стигнем до стадиона им. По пътя виждахме само пушека от ТЕЦ-а. Имах чувство, че играем в окръжните групи, но в крайна сметка Ботев оцеля, а ние – не.“