Черно море и Динамо Минск направиха равенство 1:1 в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Носителят на купата на страната поведе с гол на Курьор в 11-ата минута, а гостите от Беларус изравниха в 71-ата.

"Не съм доволен от резултата. Най-неприятното, което ме подразни, е, че започнахме неуверено, без необходимото самочувствие. Неоправдано футболистите ми бяха неуверени. Това, което видях от Динмо Минск, не ме изненада. Беше прекрасно, че вкарахме ранен гол. Второто полувреме контролирахме мача и очаквахме да вкараме втори, но нещата се промениха откъм физика. Основните ни футболисти се измориха. Трябваше да направя принудителни смени, които повлияха на качеството на играта", започна Никола Спасов.

"Момчетата се раздадоха максимално и играха на очакваното ниво. Сигурен съм, че не можеха да направят повече от физическа гледна точка. Игрово можеше да сме малко по-уверени. Имаше напрежение заради липсата на опит в такива мачове", допълни треньорът.

"Попадението на Динамо Минск падна след наша грешка. Стават такива, но там се надявам да ги преодолеем. Ще играем за победа и там. Спокойствие и самочувствие, мачът е отворен, отиваме да вземем мача, ще се постараем. Динамо вкара гол на чужд терен, но това не ме притеснява. Няма математика, има футбол, излизаме на терена и опитваме да вземем мача в Минск", завърши Спасов./БЛИЦ

БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16