Синът на Любо Пенев – Николас, получи наградата за най-добър играч на шестия кръг от efbet Лига.

18-годишният футболист вкара за успеха на Хебър с 1:0 срещу Локомотив в София. Това бе негово първо попадение в професионалния футбол. Той направи няколко любопитни признания. Едното е свързано за уроците от баща му. А другото, че е голям фен на Ливърпул. 

"Всеки ден уча уроци от моя баща. Най-важният урок е да не се отказвам, да съм с гордо вдигната глава и винаги да продължавам смело напред.

Баща ми е изключителен професионалист, максималист и е лесно да се работи с него, защото всичко е изпипано до последния детайл. Работата на нас, футболистите, е да слушаме и да изпълняваме. Мечтите ми стигат високо и далеч. Разбира се, първо трябва да се развивам. Дай боже, някой ден да стана добър футболист.

Получих шанс в Хебър, благодаря за този шанс, който ми се дава от футболния клуб, надявам се да го грабна. Всеки един футболист ме приема нормално в отбора, комуникирам с абсолютно всеки - българин или чужденец. Ще продължаваме да убеждаваме общината, че е важно да се развива и футболът.

Смятам, че можем да създадем неприятности на всеки един отбор, можем да победим всеки в първенството. Гледаме мач за мач, излизаме всеки мач за победа. Защо не да не се борим за шестицата. Моят любим отбор в чужбина е Ливърпул, но симпатизирам също и на Атлетико Мадрид", заяви Ник Пенев в "Пресклуб България".

Както е известно, баща му спечели дубъл в Испания с „дюшекчиите“ през 1996 година.