Президентът на Локомотив (София) Николай Гигов коментира гневно проваления мач срещу Славия. Липса на полиция или частна охранителна фирма не позволи столичното дерби между “железничарите” и “белите” на стадион “Локомотив” в “Надежда” да се проведе. Очаква се Славия да спечели служебно с 3:0, а на “червено-черните” да бъдат отнети и 3 точки.

“Забранено е на охранителната фирма да охранява стадион “Локомотив”, тъй като ще й бъде отнет лиценза. Областният управител изпрати всичко, което е възможно като документи. Конструкцията и носещите въжета имат необходимите характеристики, които позволяват да се състои мач. Но естествено полицията е забранила на фирмата да охранява мача. Ето го последния протокол, нямам представа кой го е подписал”, заяви бесен Гигов.

“Не знам какъв удар е това, но това е удар срещу футбола. Честитя победата на Славия. Напрежението в последно време ни дойде в повече и ще преосмисля какво ще правим от тук нататък. Със сигурност във Варна ще играем. Проблемът е, че взимаме решение от мач за мач. Всичко започна от първия двубой с Локомотив (Пловдив). Областният управител направи всичко, дори и невъзможното, но явно има някакви други лица и спънки по пътя. Виждате стадионът в какво състояние е. Ако ми посочите по-добър от него, може би в Ловеч и има още един два...”, допълни босът на “червено-черните”.

“За 22 хиляди лева наем няма да се върна на Националния стадион. Локомотив има отбор, но е бе база, ако продължаваме така, няма смисъл да съществува. Ако не се вземе някакво кардинално решение да довършим шампионата, ще излезем от него. Ще играем и с “Левски”, това е мой личен ангажимент, после ако няма решение, няма да се занимаваме с футбол”, каза още Гигов.

“Преди около 45 минути аз лично говорих с отговорните органи, казаха, че няма проблем да играем мач тук. Не виждам причина да не играем. Говорих два пъти и със спорния министър, каза, че е писал писма и всичко е наред. Казвам ви какво се случва, това е аномалия”, завърши Гигов./БЛИЦ