Легендата на „Левски” Николай Илиев даде интервю за вестник „ШОУ”, в което призова за извънреден конгрес на БФС. 

„Задължително е да бъде извършена промяна. Стига толкова! Дори и на децата е ясно какво се случва. Така повече не може да продължава, разберете...Ако чакаме, сигурно още 100 години няма да се класираме на световно или европейско първенство. Ясно е, че промени, и то спешни, трябва да има”, заяви Илиев.

„Необходимо е в БФС да се назначат отговорни хора, хора с морал и съзнание, които да отиват на работа в ранни зори и да стоят до късен мрак, а не такива, които се появяват към 12,00 – 13,00 по обяд.
Из дебрите на футболната централа е пълно с всякакви търтеи, има и такива, които хал хабер си нямат от футбол, но си стоят на топличко там. Окопали са се и не пускат кокала. Извънреден конгрес е задължителен! Смяната на системата вече не търпи отлагане. Не може повече да се търпи това безобразие.

Ние отдавна сме стигнали дъното, но вече и надолу копаем. На нас, хората, които обичаме футбола, ни е болно, и то много, но в любимата ни игра има хорица, на които не им пука. Но няма кой да ги бутне”, добави роденият през 1964 година ветеран.
ЧЕТЕТЕ ИНТЕРВЮТО В НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА „ШОУ”, КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА