"Предстои ни втори финал за Купата в периода, в  който съм начело на отбора. Сега обаче мачът е по-различен, защото противник ни е градският съперник Локомотив (Пловдив). Като всеки финал шансовете са напълно равни. Срещата е непредсказуема.

Предният ни финал го доказа. Тогава срещнахме един доста класен противник в лицето на Лудогорец.

Не можем да коментираме, че в сряда един от двата отбора има по-големи шансове”, заяви старши треньорът на Ботев (Пд) Николай Киров на пресконференция преди финала за Купата на България.

“Единствено Доре има грипно заболяване. Пропусна вчерашното занимание и това е единственият ни проблем до момента. Всички други са здрави.

Локомотив има както силни, така и слаби страни. За нас е важно да се възползваме от техните слаби страни. Все още имаме два дни, в които ще се готвим. Ще наблегнем на тактическите занимания. Надяваме се, че ще бъдем подготвени. Няма как да кажа каква тактика ще предприемем. Имаме изграден стил от няколко години, на който рядко изневеряваме”, допълни наставникът.

“В един такъв двубой няма как да се говори за мотивация. Изправяли сме се срещу всякакъв вид състави. Срещу повечето от тях сме намирали противодействие. Залогът е голям. Преди всеки двубой, който може да завърши с дузпи, се подготвяме за тези статични положения”, завърши специалистът.
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019