ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорът на Левски Николай Костов даде пресконференция преди най-старото столично дерби срещу Славия от 26-ия кръг на efbet Лига утре, 29 март, от 19:30 часа. Наставникът изтъкна публиката като голямо предимство и добави, че в следващите мачове срещу Лудогорец и ЦСКА ще бъде определено качеството на българското първенство.

„Мисля, че добре се подготвихме, направихме една миниподготовка, имахме тежки тренировки в сряда и четвъртък, от които настъпи умора в мача със Спортист Своге, преодоляхме тази умора и сме готови за мачовете в шампионата. Всички играчи са на разположение, с изключение на тези, които са наказани. И Карлос Охене, и Цунами са на разположение. На Хоакин Фернандес се дава време да се адаптира, не сме още решени да го поставим като основен играч, но е под постоянно наблюдение. Мисля, че добре се адаптира, включи се в последния момент към подготвителния период. Вече му се доверяваме повече и повече. Спокойни сме, че ако се наложи да влезе в игра, ще се справи със задачите си“, обясни Костов.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

„Билал Бари не е готов да започне като титуляр, но предпочитам да не говорим за травмираните играчи, предпочитам да говорим за по-спортни неща. Славия е добър отбор, особено треньорът Златомир Загорчич откакто се появи, умее да изстисква максимума. Предимството на нашия отбор пред Славия е много голямо заради публиката, те не могат да създадат такава атмосфера, това е много голямо предимство. Статистиката показва, че Славия е неудобен противник, анализите са приключили, предоставили сме на футболистите всичко, мисля, че сме готови да победим Славия“, добави специалистът.

„Не обичам да се притеснявам по принцип. Защо да се притеснявам, когато играчите се представят добре? Защо да имам предразсъдък, че ще загубим? И за нас е интересно как ще протекат тези мачове, колко точки ще вземем и как ще стоим на терена. Не мисля, че следващите мачове са тежки, такива са очакванията, но аз не мисля, че е така. Ще бъде определено качеството на българското първенство в тези мачове, защото ще бъдат противопоставени най-добрите. Ще бъде прекрасно, ако те бъдат победни за нас, защото такива са нагласите ни. Много зависи от това как ще завърши първият ни мач със Славия, това е дерби, важно е как ще изиграем мача, какво ще е присъствието на нашите футболисти, следва мачът с Лудогорец, зависи как ще потеглим психологически за Разград, не искам да минаваме към следващия мач с ЦСКА“, сподели още Николай Костов.

"Темата със съдийството е много сложна. Разчитам на много голяма справедливост от всички отговорни органи във футбола, от това зависи бъдещето на българския футбол. Трябва да изчистим нещата, не искам да говорим за корупции, вярвам, че съдията ще бъде отговорен във всеки един мач до края за своите действия, за да няма скандали и противоречия на високо ниво“, завърши наставникът на "сините".

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!