Новият треньор на “Левски” Николай Костов днес ще дебютира начело на “сините” в мач от “А” група. Това ще стане при гостуването на Берое. 48-годишният специалист обаче има противоречива статистика в първите си мачове като наставник на последните си 4 клуба.
 
На 9 януари 2005 г. Костов дебютира начело на АЕК (Ларнака) с победа 1:0 при визитата на Арис. Българинът поема тима в края на 2004 г. Всъщност до момента това е и последният случай, в който специалистът дебютира при гостуване. След успеха срещу Арис следват няколко равенства
 
На 12 август 2006 г. Николай Костов ръководи първия си мач като наставник на Олимпиакос (Никозия). Неговият тим стига до домакинско 1:1 с Пафос, въпреки че се очаква победа. Като цяло сезонът не е много успешен за Олипиакос.
 
През лятото на 2007 г. българинът застава начело на арменския Бананц и дебютира с домакинска загуба 2:3 от Гандзасар на 8 юли. Следват мачове в Купата на УЕФА с Йънг Бойс, като са записани домакинско 1:1 и загуба с 0:4 като гост. Между тези два мача Бананц е победен и от Арарат, но следват 6 поредни победи без допуснато попадение.
 
За последно Николай Костов бе на работа в Металург (Донецк), където започва с домакинска победа с 2:1 над Нафтовик на 12 май 2008 г. Следва загуба от Динамо (Киев) и още няколко неубедителни мача. Повече от месец след дебюта на Костов, Металург записва шест поредни победи.
 
Николай Костов има още три дебюта като треньор – Анортозис, първи престой в Олимпиакос (Никозия) и Онисилос. За тази мачове обаче не може да се намери информация./БЛИЦ
 
ПОСЛЕДНИТЕ ДЕБЮТИ НА НИКОЛАЙ КОСТОВ КАТО ТРЕНЬОР
9 януари 2005 г., Арис – АЕК (ЛАРНАКА) 0:1
12 август 2006 г., ОЛИМПИАКОС (НИКОЗИЯ) – Пафос 1:1
8 юли 2007 г., БАНАНЦ – Гандзасар 2:3
12 май 2008 г., МЕТАЛУРГ (ДОНЕЦК) – Нафтовик 2:1
Заб.: С главни букви са изписани отборите, които Костов води.