Треньорът на “Левски” Николай Костов поведе 27 футболисти за първия лагер в Кипър. Рано тази сутрин “сините” тръгнаха от Летище София без нито един представител на ръководството. Двамата шефове Георги Иванов и Иво Тонев остават в България, за да работят по привличането на нови футболисти или раздялата с част от сегашните играчи.

“Няма да обявявам на какви позиции търсим нови попълнения, но не са български футболисти. Най-добрият вариант беше да сме окомплектовани още за първия лагер, но това е положението. Търсим останалите играчи във възможно най-близкото време. Не искаме да си мислите, че се бавим със селекцията. Ние искаме да намерим точните играчи. Те трябва да отговарят на нашите изисквания. Имаме време да реагираме, дано намерим още двама-трима нови. В контакти сме с футболисти и мениджъри“, заяви Николай Костов.

“Момчетата, които взехме от школата имат добри качества, но моментът не е много добър за тяхното налагане, знаете каква е ситуацията в отбора ни. Те все още са млади, а ние ще им помогнем с каквото можем“, допълни специалистът.

“Мисля, че нашите футболисти са заредени с енергия да направят добра подготовка. Аз лично им го пожелавам. Надявам се да си свършим работата. Първият подготвителен период е доста сложен за тях, тъй като има трудни тренировки. Ще трябва доста да се влагат, защото това са тренировки за сила. Нямаме проблеми с килограмите на футболистите, нещата са нормални. По-сериозните съперници ни чакат на лагерите в Турция. Там действително ще играем и с Рубин Казан, но не е ясна датата на мача и не сме го обявили“, коментира още Костов.

“Георги Иванов остава по работа в София. Той с Тонев ще работят тук. По-късно ще се присъединят към лагера. Искрено се надявам да се подготвим за титла“, допълни треньорът на „сините“. Той не скри, че е огорчен от положението с Мариян Огнянов, който бе отстранен от първия състав: “Не сме взели крайно решение за него, но на този етап е отстранен. Той е млад играч и вместо да прави такива изпълнения, трябва да се мъчи да се налага в състава.“