Треньорът на Левски Николай Костов беше доволен от своите футболисти след успеха с 3:1 като гости на Ботев (Пловдив) в мач от втория кръг на efbet Лига.

„В първия мач бяхме по-плахи и по-изморени, докато днес показахме друго лице, като и резултатът е в наша полза. Първите 15 минути бяха за гостите, като можехме и да получим гол, което щеше да промени хода на мача. В много добър момент идва тази победа, много е ценна, защото имаме млад отбор и ще ни донесе увереност. Много съм доволен от отбора. Постигнахме заслужена победа. Дузпата беше важна, защото е при 0:0“, заяви наставникът на „сините“ минути след края на мача в Пловдив.

"Играта ни в първите минути е продължение от загубата ни от ЦСКА 1948 в първия кръг, защото това дава психологическо отражение. След 15-ата минута днес отборът овладя ситуацията и се представяше много добре. Дузпата беше важна, защото бе при 0:0. Сонко Сундберг е с хронична травма и не е възстановен. Андриан Краев трябва да си изчисти главата, той е много силен футболист и е ценен играч за нас", каза още наставникът на Левски.

Костов коментира и темата с отлагането на мачове: „Не сме обсъждали с ръководството да искаме отлагане на мачове. Имаме млад отбор с млади футболисти, които бързо се възстановяват и това ни е предимството“.