Треньорът на Миньор Николай Тодоров бе изрази недоволство от загубата с 0:1 от Локомотив (София) и определи играта на своите като “скована”. Перничани отстъпиха минимално на столичани в мач от 17 кръг на “А” гръпа, който се игра в Своге.

„Нервен мач, имаше напрежение, защото играят два отбора, за които всяка точка е ценна. Първото полувреме бяхме по-стъписани, неуверени. Нямаше я тая агресивност в единоборствата. Допуснахме и гол, който се оказа решаващ. Смените бяха продиктувани от това, че губехме. Пуснах по-свежи хора да променят нещата”, обясни Кайзера.

„Според мен имаше коренна разлика между показаното от нас през първото и второто полувреме, но не можахме да стигнем до нужното положение да вкараме гол. Ако малко по-добре си бяхме изиграли положенията, можеше и да вкараме. Не ни достигнаха ситуациите, които имахме да отбележим гол. При числено равенство имахме две ситуации. С човек по-малко Локомотив затвориха повече играта и разчитаха на контра. Ние направихме всичко възможно, но го нямахме това 100-процентово положение да изравним. В края бяхме по-добрият отбор, но ни липсваше гол”, допълни той.