Футболиските на НСА продължават наказателната си акция, като днес ликуваха и с Купата на България, само дни след като спечелиха 11-ата рекордна шампионска титла на страната.

Воденият от Станислава Цекова тим на Национална спортна академия "Васил Левски" надви с 3:1 Спортика (Благоевград) на финала, съобщи репортер на БЛИЦ.

Спорът за Купата на България се игра на стадиона в Перник. Спортика поведе в резултата, но класата на НСА си каза думата и столичанки заслужено ликуваха с поредното си отличие.

В 20-ата минута страхотен гол за тима от Благоевград вкара Криси Петрунова, която наказа съперника с прехвърлящ удар от около 30 метра. В 42-ата минута НСА изравни от дузпа, изработена от Велина Кошулева и вкарана от Деяна Петракиева за 1:1.

Още с първата атака за второто полувреме НСА стигна до пълния обрат. Точна за 2:1 беше Валентина Господинова, която се разписа с глава след центриране от ъглов удар. Спортика пропусна да изравни в 70-ата минута, когато капитанът Вероника Гоцева не успя да вкара от дузпа.

Малко по-късно шампионките реализираха нов гол и отказаха съперника. За 3:1 се разписа Валя Асенова.

След победата НСА заслужено вдигна поредния трофей - Купата на България.

На Спортика пък бяха връчени бронзовите медали за третото място в държавното първенство и сребърните за Купата. Момичетата на благоевградския клуб се разделиха със своя треньор Емил Кърцелси, който след 8 години работа в Спортика напуска в посока Англия.