Сръбският гранд Цървена звезда е харесал защитника на ЦСКА Апостол Попов. Носителят на КЕШ за 1991 година усилено търси класен централен бранител и иска да привлече Апата през лятото.

Трансферна сума не се упоменава, но вероятно става въпрос за около половин милион евро, пише "Тема Спорт". "Звездашите" са впечатлени от добрите изяви на Попов напоследък, както и от факта, че той е на път да стане национал. Както е известно, Апата попадна в разширения състав на селекционера Лотар Матеус за предстоящата на 26 март евроквалификация срещу Швейцария, но впоследствие отпадна от списъка.  

През зимата сърбите вече пожелаха друг българин - Иван Иванов от Алания, но нещата там се провалиха. След това треньорът на Цървена звезда Роберт Просинечки сондираше и за Костадин Стоянов, но рано-рано се отказа, след като разбра, че ЦСКА ще иска висока сума за него.

До края на този сезон "червено-белите" вероятно ще отправят и официална оферта за правата на Попов. Той би продължил българската нишка на "Мала Маракана" - през последните няколко години там вече играха Ибрахима Гай и Благой Георгиев. /БЛИЦ