Носител на Шампионска лига е готов да заиграе в България. БЛИЦ разбра, че опитен футболист се натиска за договор със Славия. Става въпрос за Франсиско Павон, който направи име с екипа на Реал (Мадрид).

33-годишният защитник за последно е бил във френския Арл-Авиньон, но в момента е свободен агент. Повече от година Павон не може да си намери клуб, в който да порита поне още един сезон, след което да сложи край на състезателната си кариера. На "Овча Купел" се шокирали, когато им предложили бившия играч на Реал (Мадрид). Босът Венци Стефанов обаче не искал да го взима, тъй като трябвало да му плаща умопомрачителна заплата.
pavon.jpg
"Господин Стефанов предпочита да инвестира парите в детско-юношеската школа, в бъдещето на Славия, а не в някаква залязваща звезда, какъвто е Павон", обясниха пред БЛИЦ от най-стария столичен клуб, от което става ясно, че "белите" се разминават с Павон.

Опитният бранител има над 100 мача за Реал (Мадрид) в периода 2001-2007 г., а с "белия балет" печели няколко трофея. През 2002-а триумфира в Шампионска лига, след което вдига още Суперкупата на Европа и Междуконтиненталната купа. Павон е двукратен шампион на Испания, има и Суперкупа на Испания във визитката си. След Реал играе в Сарагоса и Арл-Авиньон. Във френския тим обаче е само няколко месеца и от 2011-а насам е без отбор. В един момент се твърдеше, че е пред трансфер в Уест Хям, но в крайна сметка се размина с английския клуб, както ще се случи и сега със Славия.

Миналата година у нас беше пуснат слух, че босът на ЦСКА Димитър Борисов щял да води Павон в ЦСКА. И това беше партенка. Друг бивш играч на Реал (Мадрид) обаче дойде в София и дори позира с екипа на "червените" - Карлос Диого, но след това изчезна мистериозно.

pavon1.jpg