Екшъните в Марица продължават и днес. Отстраненият треньор Петър Курдов пристигна на стадиона в Кършияка с няколко футболисти от първия отбор с идеята да проведе тренировка с тях, информира PlovdivDerby. За разлика от играчите, Курдов-старши не беше допуснат да влезе в съоръжението. В знак на протест той остави джипа си паркиран пред входа на стадиона, като по този начин го запуши.

Малко по-късно на място пристигна патрулка с полиция, която бе извикана от Петър Курдов, предаде нашия репортер, На мястото пристигнаха и двамата синове на легендата на "Левски" Евгени и Наско. Там е и Тони Стойнов, който се водеше до скоро спортен-директор.

Според Курдов до понеделник ще има пълен обрат, а проблемът ще бъде отнесен до кмета Иван Тотев.

Тренировката все пак започна, но без уволнение от новото ръководсто наставник. На заниманието излязоха едва осем играчи. Даниел Спасов, който е вратар, води тренировката, а Йордан Влашки е трайно контузен, но също присъства.

PlovdivDerby.com разбра, че в администрацията на Загорец (следващият съперник на Марица) е получено писмо от БФС, че Марица има нов треньор - Кирил Андонов и назначен административен директор - Николай Филипов. БФС са обявили на Загорец, че воденият от тези две лица тим е легитимният отбор на Марица. От БФС са изпратили писмото, тъй като се очаква и Курдов да заведе отбор в Нова Загора за мача с Загорец и де факто за мача да се явят два тима на "жълто-сините".

Опасенията на БФС не са случайни, тъй като Курдов е заявил на играчите да се готвят за мач в неделя срещу Загорец.