Берое приема Ботев в двубой от 24-ия кръг на "А" група. Битката за Тракия ще започне в 16:15 часа и се очаква с голям интерес. Двубоят между заралии и "канарчетата" е едно от най-лютите провинциални дербита и винаги носи голям заряд. Днешната среща ще бъде под номер 90 между двата тима в "А" група. В изминалите 89 двубоя Берое има регистрирани 32 победи, а Ботев – с две повече – 34. 23 пък са срещите, завършили без победител. Головата разлика е 116:139 в полза на „канарчетата“.

Двата тима вече изиграха две срещи помежду си през сезона, като първият двубой в Стара Загора завърши наравно 0:0, а в Пловдив Берое се наложи с 3:1.

Берое ще преследва задължителни три точки, които ще изведат тима на Петър Хубчев на второ място във временното класиране, като ще изпреварят Левски и Славия. Ботев пък продължава да лъкатуши в представянето си през сезона. "Канарчетата" редят силни със слабо мачове и се намират на шесто място.

Добрата новина за домакините е завръщането на Елиаш, Иво Иванов и Исмаил Иса, които изтърпяха наказанията си и отново са на разположение на треньорския щаб. За треньора на Ботев Николай Костов проблем е контузията на Даниел Златков и наказанието на Лъчезар Балтанов.



БЕРОЕ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)
16:15 часа, пряко по Диема Спорт 2
Стара Загора, ст. "Берое"
Съдия: Вихрен Манев


Вероятни състави:
БЕРОЕ: Макенджиев, Ахмед, Пенев, Василев, Иванов, Сърмов, Джоман, Зехиров, Елиаш, Делев, Иса
БОТЕВ: Голас, Христов, Терзиев, Ощипко, Гамаков, Старокин, Кифуети, Огнянов, Юсеин, Неделев, Нелсън

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!