Учредяването на съвместното дружество между ЦСКА и спортното министерство ще се забави с оглед на ситуацията създадена от коронавируса, пише „Тема Спорт“. Очакваше се до края на март, т.е. до днес, да излезе оценката на "Армията" и Панчарево, които бяха инспектирани от вещи лица по-рано през този месец. Дори експертизата да бъде обявена в този срок, учредяването на дружеството "Спортни имоти "Българска армия" ще се осъществи на по-късен етап. Първоначално очакванията бяха то да бъде създадено броени дни след обявяването на оценката на имотите.

"Не мога да кажа дали оценката ще се забави, макар че не би трябвало да има пречки. Дори оценката да излезе в срок, подписването и учредяването на съвместното дружество ще се затрудни при настоящата ситуация", каза адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Както е известно, на 18 март ЦСКА сигнализира, че заради пандемията от коронавирус ще претърпи финансови загуби и призова БФС да намери начини да компенсира клубовете, които заради липсата на мачове не могат да генерират приходи.

"Положението в ЦСКА е както в цялата държава. Ситуацията затруднява финансово клуба, не се провежда първенство, а от там и приходите са трудни. Определено работата на клуба се затруднява, но няма как да планираме нещо при статуквото и извънредното положение", допълни юристът.

Като процедури около стадиона на първо време трябва да излезе оценката, след което да се учреди дружеството. После от ЦСКА ще представят своя проект пред главния архитект на София и от там ще се уточняват подробности около реконструкцията. От клуба си бяха поставили за цел да завършат дейностите на "Армията" до средата на март 2021 година.

Редица фактори извън контрола на „червените“ обаче почти сигурно ще забавят процедурите. Излизането на оценката на базите се очакваше да стане факт на по-ранен етап, но няколко експерти са отказали да я изготвят и този процес се проточи. Заради коронавируса пък изобщо не е ясно кога ще е възможно да се стартират самите дейности по стадиона.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!