Цецко Стефанов от днес е новият изпълнителен директор на „Ботев“ (Враца), информира „Конкурент“. Вчера е взето решението за назначението му, а утре ще бъде подписан договора с него. Информацията е потвърдена от председателя на УС на „Ботев“ и кмет на Враца Николай Иванов.
 
Дългогодишният шеф на ОС на БФС, който бе сменен в края на лятото, ще замени на поста Валери Цветанов. По този начин управата на врачани бързо запълни вакантните места, опразнени след освобождаването на Цветанов и наставника Викторио Павлов в началото на миналата седмица. Новият началник е с богат опит във футбола като ръководител и треньор. Той още от сутринта бе на стадиона, за да се запознае със обстановката.
 
„Знаете, че в момента отборът редува силни и слаби игри. Това означава, че тези момчета, които са се доказали, имат потенциал. В същото време обаче има нещо, което им пречи да покажат онова, което могат на терена. Това е моята задача на първо време – да установя причината и ако е по силите и възможностите ми, да я отстраня. Защото в настоящия формат на „Б” групата, мястото на Ботев не е на дъното, а поне сред първите 6 тима, ако не и нещо повече“, заяви Стефанов.
 
„Основната цел на моето назначение е да се спре пропадането в класирането, защото Враца е град с традиции, който трябва да е при професионалистите във футбола. В момента на стадиона се прави огромна инвестиция, която трябва да се защити. Знаете, че през 2005 г. преживяхме подобен момент – тогава врачанският „Ботев“ взе лиценза на „Ботев“ от село Лиляче и така клубът тръгна нагоре. Сега, почти 10 години по-късно, е време да си припомним това нещо и всички ние, футболните хора във Враца, да не го допускаме!
През последните години се постигна много – отборът от 2005 г. влезе в „Б”, а след това и в „А” група. Много хора заслужават благодарности за положените усилия и от името на ръководството сега им благодаря!”, допълни изпълнителният директор.
 
„Болната тема във Враца обаче е не само представителният отбор, а и детско-юношеската школа. Въпрос на време е да се задават въпроси - защо нямаме наши кадри в първия състав, къде са нашите момчета в детските и юношески гарнитури. Това ще е следващият приоритет в работата ми”, разкри новият началник в „Ботев“ (Враца).