Нов колумбийски футбо­лист дойде в Литекс, раз­бра „Тема Спорт". Става въпрос за 17-годишен юно­ша. Засега от ръковод­ството на клуба не разкри­ват неговото име. Знае се само, че става въпрос за офанзивен халф, който мо­же да играе по крилата и зад нападателя. Той идва от елитен клуб в родина­та си и ще изкара пробен период. Гласен е да подсили академията на оранжеви­те, но засега тренира с първия отбор.

Ловчанлии изпитват крещяща нужда от фланго­ви играч. Момчил Цвета­нов най-вероятно ще бъде освободен през зимата или; ще му бъде намерен друг отбор, след като от до­ста време насам разочаро­ва с изявите си.

През лятото край По­крития мост дойде колум­бийският нападател Джордан Вилмар, който се утвърди като несменяем титуляр и според запозна­ти именно той е препоръ­чал сънародника си.

Тренировки с Литекс продължава и египетското крило Мохамед Фаузи. Той е харесан от треньорския щаб, но не може да бъде привлечен. Причината е, че оранжевите нямат сво­бодна квота за играч извън Европейския съюз.

В момента местата са запълнени от Джордан (Колумбия), Ванжер (Бра­зилия) и Джемал Берберович (Босна и Херцегови­на). Очаква се този казус да бъде разрешен през зимната пауза.