Затъналият Сливен поднесе голямата изненада, след като победи Левски с минималното 1:0 на стадион “Хаджи Димитър” в мач от последния 15 кръг на “А” група. Единственото попадение реализира резервата Деян Христов в 74-ата минута. Това бе пета загуба за “сините” от началото на есенния дял на първенството и след нея те остават на 5-о място в класирането. Успехът на Сливен над столичния гранд бе първи от 25 години.

През първото полувреме гостите от София могат да съжаляват, че не водеха в резултата, след като изпуснаха чудесни възможности за гол. Още в 4-ата минута Тасевски опита да намери Кръстовчев в наказателното поле, но защитникът на Сливен Мартин Ковачев пресече подаването. Две минути след това Жоазиньо напредна отляво, но не успя да намери свой съотборник в полето на домакините.

В 27-ата минута бе първата по-сериозна опасност пред вратата на Левски. Филип Филипов стреля извън наказателното поле, но Божидар Митрев изби в корнер. В 35-ата минута Дарко Тасевски с глава от 2-3 метра не успя да прати топката във вратата, след като стражът Караманов улови. В последната минута на първото полувреме и Димитър Телкийски можеше да реализира, но след хубав удар извън наказателното поле прати топката в горната греда.

През второто полувреме домакините излязоха напълно преобразени и създадоха няколко опасности пред вратата на софиянци. В 48-ата минута Ивелин Янев стреля от пряк свободен удар, но право в ръцете на Божидар Митрев. Две минути след това Георги Сърмов получи жълт картон за симулация, след като се свлече в наказателното поле, като в краката му се хвърли и вратарят Караманов. Съдията Александър Костадинов обаче веднага се затича и без колебание вдигна жълтия картон на Сърмов.

В 54-ата минута юношата на ЦСКА Александър Тонев отправи много хубав удар, топката тупна пред Митрев, но вратарят все пак улови. Четири минути след това отново Тонев стреля от въздуха, но и този път вратарят на “сините” се справи със ситуацията. В 65-ата минута влезлият като резерва в състава на Левски Георги Христов се пребори за топка в наказателното поле, подаде на Кръстовчев, който обаче стреля покрай вратата.

Минута след това дойде едно от най-спорните положения в двубоя. Съдията отмени гол на Сливен след вдигната засада от страна на страничния рефер Николай Ангелов. Миндев получи пас в наказателното поле, а до него бе Милиев. След повторенията става ясно, че нападателят на домакините е почти на една линия със защитника, но може би малко пред него и попадението бе отменено.

В 74-ата минута “воеводите” стигнаха и до победния гол. Мирослав Миндев намери резервата Деян Христов в центъра на терена, той напредна, излезе сам срещу Божидар Митрев и го преодоля за 1:0.

До края на двубоя “сините” не успяха да се отърсят от шока и да стигнат поне до изравнително попадение. В игра се появи и Дениран Ортега, който усили нападателната мощ, но и това не свърши работа на Гонзо и компания. В последната 90-а минута все пак Левски можеше да изравни, но за пореден път топката не влезе във вратата. Кръстовчев получи топката на 2-3 метра от вратата и с глава стреля в тялото на Киков, който от голлинията изчисти./БЛИЦ

Мачът по минути тук

Сливен - Левски 1:0
1:0 Деян Христов (74)

Сливен:
12.Караманов, 27.Ямуков (68 - Велев), 3.Киков, 16.Ковачев, 23.Янев, 22.Стоянов, 7.Миндев, 18.Въндев (55-14.Христов), 24.Филипов, 15.Тонев, 10.Илиев (28 - Динев)
Резерви: 1. Георгиев 5. Динев 13. Велев 17. Петаков 14. Христов 29. Игнатов 21. Петров

Левски: 12.Митрев, 3.Миланов, 5.Рабех (84 - Дениран Ортега), 55.Милиев, 14.Минев, 8.Сърмов, 27.Бардон (61 - Георги Христов), 20.Жоазиньо, 7.Кръстовчев, 32.Телкийски, 22.Тасевски
Резерви: 31.Цв. Димитров, 2.Генев, 15.Бензукан, 17.Ортега, 21.Зе Соарес, 70.Симонович, 99.Георги Христов

Стадион: "Хаджи Димитър"
Съдия:
Александър Костадинов
Жълти картони: Петър Стоянов (Сливен); Юсуф Рабех, Георги Сърмов  (Левски)