Вратарят на Берое Михаил Михайлов получи повиквателна за националния отбор до 16 години. От 17 до 20 април "трикольорите" ще участват в турнир за развитие на млади таланти, организиран от УЕФА. В надпреварата се включват съставите на България, Кипър, Грузия и Турция. Срещите ще се играят на стадионите в Брестник и Оризаре.

Националният селекционер в тази възраст Петър Пенчев събира възпитаниците си в понеделник (15 април) в столицата. Първият мач на България е на 17 април (сряда) от 14:30 часа срещу Кипър, а 24 часа по-късно е срещата с Грузия. На 20 април (събота) от 11:00 часа е двубоят с Турция. Всички срещи на националите на България ще се играят на ст. “Беркут” в Брестник.

Михаил Михайлов е роден на 16 юни 1997 година в Стара Загора. Започва футболната си кариера в школата на Траяна, след което преминава за кратко в Славия. Младият талант се връща в родния град във водещата школа – тази на Берое и бързо се утвърждава като титуляр. През този сезон е неизменен титуляр в Елитната група до 17 години. В последната година талантливият страж се подготвя с мъжкия състав на старозагорци.