Литекс победи с 1:0 Аполон Лимасол в контрола в Ловеч. Автор на победния гол стана тестваният нападател Матусива, разписал се след отлична асистенция на Заков.

В 16-ата минута Галин Иванов за малко не се разписа след бомбен удар от 25 метра, но стражът Вале майсторски спаси. Кипърците противодействаха с агресивен, на моменти груб стил, но без реално да застрашат вратата на Пиргов. Близо час игра като титуляр за ловчанлии записа дошлият на проби испанец Лопес. В атака се появи и холандецът Дианги Матусива. Активно по фланга се включи 16-годишният Десподов. В последната минута Герасим Заков се пребори с кипърски бранител, нахлу в наказателното поле, подаде към Матусива, който с премерен шут донесе успеха за Литекс.

Новият нападател Матусива е роден на 21 декември 1985 година, по рождение е анголец, но има холандски паспорт. Играл е за холандските Омниуърлд и Ден Бош, АПОП Киниряс (Кипър) и КВК Кинен (Белгия).

Литекс Ловеч - Аполон Лимасол 1:0
1:0 Матусива (90)

Литекс
: Пиргов, Страхил Попов, Бодуров, Илия Миланов, Божиков, Йеленкович, Георги Миланов, Момчил Цветанов, Галин Иванов, Ваюши, Лопес (Конов, Цветков, Недялков, Заков, Колев, Матусива, Десподов)

Градски стадион Ловеч, 200 зрители
Съдия: Ивайло Петров