Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Решителният мач за титлата между „Левски” и Лудогорец може да се играе пред празни трибуни. Миньор (Перник) ще внесе днес жалба в Дисциплинарната комисия към БФС, която може да доведе до наказание за "сините", които са домакини в предстоящия сблъсък с шампионите, твърди „Меридиан Мач”.

Перничани ще сезират Комисията за дискриминация спрямо двамата им тъмнокожи играчи Якосонго-Джиби и Окечукво. Белгиецът е бил обиждан от Владимир Гаджев по време на инцидента малко преди края на двубоя, при който играчът на Миньор бе изгонен за удар без топка. Двамата играчи с африкански корени пък са били изпратени с маймунски звуци при прибирането им в съблекалнята.

Очаква се днес до края на работния ден жалбата да бъде внесена във футболната централа. Ако тя бъде взета под внимание, Гаджев може да бъде санкциониран за 5 срещи, а „Левски” лишен от домакинство. Има вероятност и да бъдат отнети точки от „сините”.

Утежняващо вината обстоятелство е, че това не е първата расистка проява на феновете на „Левски” през настоящия сезон. Само преди два кръга, клубът трябваше да плати глоба в размер на 37 500 лена заради издигнатите трансперанти в Ловеч по случай рождения ден на Хитлер.