Домакинските мачове на “Ботев” (Пловдив) ще се провеждат при нова организация от началото на сезон 2012/2013. Тя се отнася основно за закупуването на билети, начина на влизане на стадион „Христо Ботев” и придвижването вътре в него.

Официалният сайт на клуба публикува реда, който влиза в сила от първия кръг на първенството, в който „канарчетата” посрещат Славия на 11 август, събота, от 18.00 часа.

- Цена на билетите: 10 лева за Централна трибуна, 5 лева за всички останали сектори и 2 лева за ученици над 12 години, войници и пенсионери. Ползващите намаление влизат на стадиона срещу показване на личен документ, удостоверяващ, че попадат в съответната категория.

- Клубът, в партньорство с bgbileti.com, внедри нова система за отпечатване на билети, като те ще бъдат индивидуализирани и ще се генерират от специална програма за всеки мач. Билетите са с баркод, който се генерира в момента на отпечатване, което гарантира сигурност и уникалност. Така издаденият пропуск гарантира еднократно преминаване през турникетите.

- Право на безплатен вход имат деца до 12 години, които задължително трябва да бъдат с придружител.

- Билети за Сектор „А” и Сектор „Б1” ще се продават само на касата до Сектор „Б1”. В двата сектора ще се влиза само през входове „А1” и „Б1”. (виж схемата на стадиона горе)

- Зрителите в Сектор „Б1” не могат да преминават в другите сектори по време на мач.

- На Трибуна Изток се влиза само от входовете зад нея. Трибуната разполага с 3 турникета и каси за продаване на билети.

- Заради проходът, направен при ремонта на терена, от едната страна и буферната зона от другата страна, преминаването от Трибуна Изток в другите сектори, както и това от другите сектори в Трибуна Изток е невъзможно.

- Придвижването между всички сектори, с изключение на Трибуна Изток и Сектор „Б1” се извършва свободно.

- Входът за инвалиди си остава зад Северната трибуна. Те ще бъдат настанявани пред Сектор „Е”.

- Журналистите влизат от специално обозначен вход от лявата страна на Централната трибуна и се разполагат в Сектор „А” непосредствено под ложата.

- Изходите на стадиона са разширени и излизането след мач ще се осъществява по-бързо и лесно.

- На входовете ще бъдат поставени схеми на стадиона, както и указания, залегнали в Наредбата за сигурността на спортните обекти и мерките срещу насилието.

Ръководството на клуба приканва всички привърженици да идват по-рано на стадион „Христо Ботев” и да влизат навреме на трибуните, с цел да се предотврати скупчването на хора пред касите и входовете на съоръжението.