Възможен ли е трансфер на пореден румънски национал в Лудогорец? Това се питат румънските медии след вчерашната проява на Адриан Попа. Дясното крило на Стяуа вчера беше на трибуните на „Лудогорец Арена“ и наблюдава срещата на шампионите с Пирин (0:0).

27-годишният футболист сам разкри присъствието си в Разград, след като на профила си във „Фейсбук“ публикува снимка с коментар: „На гости на бившите ми съотборници в Стяуа и настоящи в националния отбор“.

Това веднага породи коментари в Румъния, че Попа може да се озове в Лудогорец през зимата. Крилото пропуска днешния мач на Стяуа с Ботошани заради наказание. Той обаче има и вътрешноклубна санкция.  Спортният директор Мирел Радой обяви на 1 ноември, че Адриан Попа никога повече няма да е титуляр на Стяуа, след като опита саморазправа със съотборника си Муниру Сулей. Този факт може да накара румънският национал да потърси трансфер през зимата.

От тримата румънци в Лудогорец – Андрей Препелица, Клаудиу Кешеру и Козмин Моци, Попа е бил съотборник в Стяуа с първите двама. Начело на Литекс пък е Лауренциу Регекампф, който беше треньор на крилото в румънския гранд, а и двамата са близки приятели, твърдят румънските медии.

4.jpg