Шефът на стадион "Георги Аспарухов" Калоян Зарзанов заяви, че ще са нужни поне 3 години, за да бъде издигнат новият Сектор "А". Той обясни, че в момента има готов проект, който е предаден на министерството на спорта.

"Идеята бе първо да реконструираме Сектор "Б". Това вече го постигнахме. Следва ремонт на "В", който няма да струва толкова много пари. Според плана трябва да бъде съборен целият Сектор "А". Той ще бъде построен наново по най-модерни технологии. Ще бъде на два етажа, а построяването му ще отнеме поне три години. В момента всичко е в сферата на плановете. Когато проектите са готови, а финансите са осигурени, ще са нужни между 4 и 6 месеца само за пресмятането на всичко по строежа, а оттам нататък тепърва ще започне издигането на сектора", заяви пред "Тема спорт" Зарзанов.

Той добави също, че публиката вече ще бъде по-близо до играчите. "Стадионът може да бъде чисто футболен. Идеята е трибуните да се приближат към терена, но да бъде оставено и пространство, за да могат да се правят концерти, като сцената да бъде в зоната пред информационното табло. Не се знае обаче какво ще искат спонсорите. Знаете, че има промени в управата на "Левски", така че е възможно да има нови идеи", каза още той.

Шефът на "Герена" добави, че идеята е капацитетът на стадиона да бъде вдигнат. "Не с много. Може би ще бъде между 30-40 хиляди зрители. В момента се преглеждат различни проекти и планове, но всичко зависи от решенията на ръководството", допълни Зарзанов, който поясни, че на "Герена" вече проучват и вариантите за ново покритие на изкуственото игрище, тъй като старото ще бъде заменено.

"Най-добрите производители са в Холандия, Франция и Германия. Оглеждаме сериозно пазара. Не е задължително да Взимаме нещо, което е най-нова мода, защото преди сме си патили от подобни решения. Трябва да се осигури покритие, което можем да проверим на място, за да го изпробват и самите футболисти. Ще се съобразим с мнението им", обясни Калоян Зарзанов.