Новият административен директор на ЦСКА Ива Уорън има амбицията да възроди женски футбол при „армейците“. Тя намекна за това в изявление за „Мач Телеграф“.

„Смятам, че всеки голям клуб в България, който има амбиции, трябва да развива женския футбол“, заяви бившият президент на Пирин (Благоевград).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

БЛИЦ припомня, че женският футбол не е новост за ЦСКА. През 80-те и началото на 90-те години на ХХ век „армейците“ разполагат със силен женски отбор, който печели две шампионски титли на България и една купа на страната.

Точно преди 28 години – на 17 април 1993 г., дамският тим на ЦСКА разбива Левски на „Герена“ с 9:0 в мач от първенството. Хеттрик бележи капитанът на тима Ваня Александрова. Почти веднага след това женската формация на „сините“ е разформирована.

По брой спечелени медали от шампионата дамската формация на ЦСКА заема пето във вечното класиране женския ни футбол. Със седем отличия (две златни, две сребърни и три бронзови) отстъпва само на НСА, Гранд хотел „Варна“, Академик (София) и ЕлПи Суперспорт.

„Изключително съм щастлива, че вече съм част от най-великия футболен отбор в България. Ще дам всичко от себе си за цялостното развитие на клуба. Избрах ЦСКА, защото вярвам в идеята и смятам, че мога да съм полезна за постигането на високите цели пред нас. Благодаря на ръководството и на всички в клуба за предоставената възможност“, заяви Уорън пред официалния сайт на ЦСКА.