Станислав Манолев е изваден от националния отбор заради страхотна издънка. Източници на БЛИЦ съобщиха, че преди мача с Англия в хотелската стая на футболиста в Правец са били намерени двайсетина бутилки с бира. Бившият играч на Литекс скрил шишетата под леглото, като половината от тях били изпити. Чистачката в хотела обаче видяла бутилките и веднага уведомила човек от треньорския щаб. През същото време футболистът на ПСВ Айндховен се е намирал извън хотела. Лично Матеус и един от помощниците му се качили в стаята и видели “приказната картинка”. Немецът направо пощурял, след което привикал на разговор национала.
След като Манолев отпадна от групата за европейската квалификация с Англия (0:3), треньорът му в ПСВ Фред Рутен се обадил на Матеус, за да го попита коя е причината за отсъствието на Станислав. След като Лотар съобщил истината, холандският му колега разкрил потресаващи за Манолев факти. Рутен признал, че на два пъти българинът закъснявал за тренировките на ПСВ Айндховен, като и в двата случая пристигал махмурлия на футболната база.
 
Веднага след загубата от англичаните Манолев изчакал Матеус и поискал да си поговорят на четири очи. Германският треньор със съвсем спокоен му отговорил, че сега е късно и е по-добре да се видят на другия ден.
 
“Щом не искате да се виждаме, аз си тръгвам от националния!”, отсякъл Станислав. На другия ден Манолев наистина си събра багажа и напусна. Малко по-късно обаче лично Гриша Ганчев звъннал на футболиста и го направил на две стотинки. Гришата заповядал на Станислав да излезе с изявление пред медиите, в което да отрече, че е напускал тима и да поясни, че винаги е готов да играе за България.
 
“Съвсем скоро Матеус ще разкрие пред обществеността много стряскащи факти, включително и тази история с Манолев. Крайно време е хората на разберат, че някои от футболистите прекаляват. Лотар е прав, след като обяви, че играчите се мислят за недосегаеми, не спазват режима, не се натягат в националния”, съобщиха източници на БЛИЦ.