Нов скандал разтърси Локомотив (Пловдив). Този път поводът за избухването му бе тренировка на юношите от набор 1996. Те трябваше да се готвят на затревения помощен терен, който е наричан "Кошарата". Той се ползва от мъжкия отбор, но треньорът Емил Велев е дал съгласие на него да тренират и талантите. На тях им предстои дерби срещу "Ботев". Мачът от елитната юношеска група до 17 години е в събота от 17:30 часа на стадион "Христо Ботев".

Част от шефовете на клуба обаче са обявили факта, че юношите се готвят на терена на мъжете, за "престъпление". Това породи острата реакция на част от запалянковците на тима, които скочиха на "мрънкащи от ръководството". В момента с постове на "Лаута" са почетният президент Христо Бонев, административният директор Атанас Узунов и финансовият шеф Николай Почеканов. По този повод официалният сайт на фенклуба на Локо lportala.net изригна с гневен материал срещу интригантите, които бяха описани като "мъртви души", мишкуващи служители, живуркащи с присъствието си на "Лаута", но готови да застанат най-отпред, когато има удобен случай да се роди скандал или интрига", пишат феновете.

Административният директор на Локо (Пд) Атанас Узунов отказа да вземе отношение по случилото се с юношите. "Няма да коментираме този скандал. Има си специално отреден терен за юношите и те тренират на него. Видно е, че на "Лаута" винаги ще има недоволни", заяви пред "Тема спорт" Узунов.