Изпълнителният директор на Нефтохимик (Бургас) Костадин Джамбазов информира, че фирмата ЕМУ АД на този етап няма да купува клуба, но може да влезе като партньор за новия сезон.

По-късно днес или утре през деня ще има резултат от разговорите между собственика на клуба Николай Филипов и хората от ЕМУ АД, каза още шефът на "шейховете". В момента компанията, която се занимава с електрически инсталации, енергийни проекти и изграждане на енергоспестяващи системи, е спонсор на втородивизионния Светкавица (Търговище), но иска по най-бързия начин да влезе в сериозния футбол. Така инж. Таню Танев и синът му Георги Танев се насочили към закъсалия Нефтохимик, който влезе в "А" група.

Първата идея е ЕМУ АД да влезе като акционер в клуба и да си партнира в проекта с досегашните спонсори Николай Филипов и Валентин Каравълчев. Разговори за закупуване на клуба изцяло също могат да се очакват. Положителното за Нефтохимик е, че клубът няма реално никакви задържения, а в същото време се намира в град, който е със стратегическо географско положение. Сериозната поддръжка от трибуните също е важна, както и възможността да се работи по базата заради партньорството на Нефтохимик с Община Бургас.

"Не става въпрос за никакво сливане на двата клуба. Ако хората от ЕМУ АД влязат в Нефтохимик, те ще си преценяват колко сили ад отделят и за Светкавица. Но проблеми няма и според документите на БФС, тъй като двата отбора са от различни дивизии", каза още пред БТА Джамбазов.

По отношение на селекцията той заяви, че днес добре се е включил юношата на клуба Евтим Димитров на върха на атаката. Възможно е да влязат в състава и играчи от Светкавица, сред които са бившият нападател на "шейховете" Диян Христов и защитникът Траян Траянов.