Нов таван на заплатите в Черноморец е поставен от ръководството на клуба. Играчите не могат да получават повече от 8 000 лева на месец. Предишният таван беше в размер на 11 000 лева.
 
Все пак за футболистите остават различни вратички, като допълнителни споразумения за лични бонуси и траншове при подписването на договорите. Това важи най-вече за чуждестранните играчи, които идват в отбора, твърди "Меридиан Мач".
 
Срещу 4000 евро на месец много трудно може да се намери чужденец на сносно ниво, заради това и се налага да бъдат използвани вратички за допълнително заплащане. Като твърдо месечно възнаграждения обаче сумата не може да бъде повече от 8000 лева. Така за 3 години заплатите в Черноморец са паднали 5 пъти, след като по времето на Красимир Балъков титулярите получаваха средно по 40 000 лева на месец.
 
На треньора Димитър Димитров са били предложени двама футболисти от Средна Азия. Става въпрос за казахстански халф и узбекистански нападател. И двамата за последно са ритали във втора дивизия на Русия. В момента са свободни агенти. Херо обаче ще прецени до края на тази седмица дали да ги покани на проби. Той разполага със записи с техни изяви.